latinica  ћирилица
11/01/2019 |  12:55 | Autor: TANЈUG

Irena Ivić iz Prokuplja heroina Milvokija (VIDEO)

Irena Ivić, vozač autobusa u Milvokiju, zaustavila je vozilo kako bi spasila dijete od godinu i po dana, prenosi Si-En-En.
Irena Ivić prima nagradu lokalnih vlasti - Foto: RTS
Irena Ivić prima nagradu lokalnih vlastiFoto: RTS

Dijete je samo, po hladnoći, lutalo ulicama Milvokija, dok ga Ivićeva nije ugladala.

"Ivićeva je vozila auto-putem na nadvožnjaku kada je vidjela bosonogo dijete u crvenoj benkici, sa pelenom, kako se kreće ka raskrsnici", objasnio je portparol tranzitnog sistema u okrugu Milvoki, Met Sliker.

Kako se vidi na snimmku koji je objavio sistem za tranzit, Ivićeva je zaustavila autobus, istrčala iz njega i uhvatila dijete. Onda ga je unijela u autobus.

„O moj Bože. O moj Bože. Tresem se", čuje se na snimku kako govori Ivićeva, nakon što je sjela na mjesto vozača zajedno sa bebom.

Јedna putnica u autobusu skinula je zimsku jaknu i ogrnula ga oko deteta, koje je bilo hladno na dodir. Naime, tog dana, 22. decembra, temperature su bile ledene, navodi sistem za tranzit u Milvokiju.

Na objavljenom video-snimku vidi se i da je djevojčica ubrzo zaspala u naručju Irene Ivić.


„Zahvalna sam što sam se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme“, rekla je Ivićeva na svečanoj ceremoniji, koja je u četvrtak održana u njenu čast.

Policija je saopštila da je 19-mjesečnom djetetu bilo hladno, i da je bilo uplašeno, ali da nije povrijeđeno.

Prema navodima policije, koje je prenio sistem za tranzit, dijete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se vjeruje, imala krizu mentalnog zdravlja.

Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dijete na kraju vraćeno ocu.

Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač javnog prevoza pronašao dijete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.

„Apsolutno obožavam djecu. Nekada sam bila učiteljica i imam svoju djecu, tako da sam jako srećna što sam mogla da pomognem ovoj slatkoj, nedužnoj bebi“, rekla je Ivićeva.