latinica  ћирилица
11/01/2019 |  16:34 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Arlov uručio novac prikupljen u humanitarnoj akciji za pomoć djeci u K. Mitrovici

Udruženju roditelja bolesne i djece sa posebnim potrebama "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice danas su uručena sredstva u iznosu od 35 hiljada evra, prikupljenih u velikoj humanitarnoj akciji koja je tokom decembra sprovedena u Republici Srpskoj.

Ček sa ovim iznosom predsjednici Udruženja Ivani Rakić uručio je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banja Luke Milorad Arlov na Humanitarnoj akademiji koja je ovim povodom organizovana u Domu kulture Trepča u Zvečanu.

Arlov je tom prilikom istakao da Odbor, koji je pokretač humanitarne akcije, i cijela Republika Srpska stoje uz ovo Udruženje od njegovog osnivanja, prepoznajući muku 126 porodica koje su sa istim bolom, utjehu ali i konkretnu pomoć u liječenju i zbrinjavanju djece, pronašli pod njegovim okriljem.

„Akciju smo pokrenuli početkom decembra i ona traje i danas. Јa vam obećavam da ona nikada neće prestati. Uvijek ćemo biti uz vas“ poručio je Arlov.

On je napomenuo da su u akciji učestvovali mnogi građani i institucije, a da je bilo aktivno čak 25 humanitarnih brojeva. Dodao je i da je ovu akciju kao i cjelokupno zalaganje Udruženja, podržala predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, ali mnogi humani ljudi koji izdvajaju novac kako bi stipendirali djecu na Kosovu i Metohiji ili pomagali porodice u stanju socijalne potrebe.

Arlov je apelovao na predstavnike lokalnih samouprava na Kosovu i Metohiji da pomognu otvaranje Dnevnog centra za bolesnu i djecu sa posebnim potrebama.

„Pomozimo im da postanu  samostalni ljudi. Biće to uspjeh svih nas. Ako to uradimo, manastir smo napravili“ rekao je Arlov.

Predsjednica Udruženja „Podrži me“  Ivana Rakić zahvalila je na pomoći narodu Srpske, Miloradu Arlovu, RHMK Trepča, i svima uz čiju pomoć će kako je istakla „ njihova djeca imati bolji život“.

Arlov je uručio paketiće i djeci vrtića u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici. Poklone će, narednih dana, dobiti i mališani Leposavića i Prilužja. Ovom prilikom, u Mitrovici će šestoro djece čije školovanje plaća Republika Srpska biti uručene stipendije.

Veliku podršku Udruženje „Podrži me“ ima i od Privremenih organa Opština Kosovska Mitrovica i Zvečan.

Akademiji su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na kraju, izveden je i prigodan program koji su pripremila djeca okupljena u Udruženju uz svesrdnu pomoć vaspitača PU „Lane“ iz Zvečana.