latinica  ћирилица
11/01/2019 |  19:48 | Autor: SRNA

Usporen i otežan saobraćaj preko planinskih prevoja

Zbog snijega i poledice, saobraćaj je otežan i usporen na putevima Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, te Sarajevo-Rogatica, preko Romanije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Snijeg - Foto: RTRS
SnijegFoto: RTRS

Saobraćaj je otežan i na putnim pravcima Trnovo-Foča, preko prevoja Rogoj, Mrkonjić Grad-Mliništa, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo.

Iz AMS navode da su ekipe na terenu i da čiste i posipaju sve kritične dionice.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a moguće je i obrušavanje snježnih lavina, naročito na putu Dobro Polje-Brod na Drini.

U nižim predjelima kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, a zbog niske temperature, moguća je i poledica, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

U Federaciji BiH ugaženog snijega i leda na kolovozu ima na putevima Priluka-Glamoč-Mlinište, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i na širem području Bosanskog Grahova.

Iz AMS upozoravaju vozače koji se kreću magistralnim putem Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od pola sata.