latinica  ћирилица
12/01/2019 |  09:12 ⇒ 09:12 | Autor: RTS

Titula u dublu za Aleksandru Krunić u Sidneju

Srpska teniserka Aleksandra Krunić osvojila je titulu u dublu na turniru u Sidneju, u paru sa Katerinom Siniakovom i tako napravila najbolju uvertiru pred prvi grend slem u sezoni.
Titula u dublu za Aleksandru Krunić u Sidneju - Foto: RTS
Titula u dublu za Aleksandru Krunić u SidnejuFoto: RTS

Finalni meč protiv Јapanke Hozumi i Poljakinje Rosolske igrao se dva dana, odlagan je zbog kiše, a poslije velike borbe u drugom setu, Krunić i Siniakova su izašle kao pobjednice i trijumfovale rezultatom 2:0 (6:1, 7:6).

"Bila je ovo jako pozitivna nedjelja koja se završila na najbolji mogući način, titulom. Јako nam je drago smo meč, prije svega psihički, zbog odlaganja, uspjele da završimo u našu korist i da izađemo kao pobjednice. Bilo je dobro što se meč nije nastavio istog dana kad je i počeo, jer nam je energija padala i postale smo umornije. Danas, već u nastavku bile smo mnogo nervoznije jer smo htjele da završimo sve u dva seta, super taj brejk je lutrija i pobjeđuje onaj ko ima više sreće i hrabrosti u nekim trenucima", prvi su utisci Aleksandre Krunić po završetku meča.

Titula pred prvi grend slem u sezoni, Australijan open, predstavlja pravi vjetar u leđa.

"Baš volim da igram sa Katjom, imamo dobru energiju na terenu i možemo da igramo lijep dubl zajedno. Veoma mi znači što u Melburn idem sa titulom i da na taj način počnem borbu na prvom grend slemu u sezoni. To mi daje jako puno dodatnog samopozdanja, jer dubl pomaže da se popravi servis, ritern, neki tehnički udarci. Sa pozitivnim emocijama krećemo za Melburn", dodala je ona.