latinica  ћирилица
12/01/2019 |  13:47 ⇒ 15:43 | Autor: SRNA

Krivična prijava protiv Đukanovića, Kneževića, Stijepovića i Katnića

Lideri Demokratskog fronta najavili su danas da će predati krivične prijave protiv vlasnika "Atlas grupe" Duška Kneževića, bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.
Trenutak kad Stijepović uzima novac od Kneževića - Foto: Screenshot/YouTube
Trenutak kad Stijepović uzima novac od KneževićaFoto: Screenshot/YouTube

Povodom objave snimka na kojem se vidi kako Stijepović od Kneževića prima 100.000 evra, lider DF-a i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je na konferenciji za novinare da će tražiti od Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da preuzme potrebne radnje.

"U ponedjeljak ćemo ponuditi kolegama iz opozicije da zajedno potpišemo krivične prijave i dokažemo da radimo zajedno", naglasio je Mandić.

Јedna od lidera DF-a i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da je specijalni državni tužilac, nakon razgovora sa "šefom", odustao od obračuna, odnosno da primijeni zakon nad tadašnjim gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem.

"Glavni specijalni tužilac je cijelu priču o pranju novca pokušao da podmetne DF-u, a jučerašnji snimak je potvrdio tvrdnje DF-a da je Katnić ovu informaciju prećutao i namjerno sakrio od javnosti", rekao je Knežević.

On je pozvao Stankovića da uhapsi Đukanovića i Duška Kneževića.

Lider DF-a i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je da su Kneževiću govorili "da prizna" da je od njega dobio novac i da je taj novac došao iz DF-a.

"Možete li da zamislite šta je Katnić sve radio da bi namjestio krivično djelo DF-u. Zbog ovakvih montaža i grubih zloupotreba ovlašćenja nevini ljudi su ležali u zatvoru samo zbog toga što je vrh DPS-a odvezao sa lanca čovjeka koji je u teškom psihičkom stanju stavljen u funciju da napada i progoni DF-a", rekao je Medojević.

On ističe da je ovo tek prvi snimak, koji će Knežević "sada kada su ga izdali, objaviti u narednim danima".

"Našom ponudom da zajednički predamo krivičnu prijavu željeli smo da dokažemo da možemo zajedno, da je opozicija spremna da sarađuje. Osnovno pravilo mafije je da svi moraju da budu lojalni donu, a on čuva sve svoje članove. Očigledno ovo više ne važi - don pušta niz vodu svog saradnika i isplivavaju snimci", rekao je Medojević.

Podgorička "Pobjeda" piše da je za predsjednikom "Atlas grupe" Duškom Kneževićem raspisana nacionalna poternica, jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu.

Knežević, čije poslove istražuje Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal zbog finansijskih malverzacija, uključujući i pranje više od pola milijarde evra preko Atlas banke, javno je optužio Đukanovića za pokušaj preuzimanja njegovih poslova i imovine.