latinica  ћирилица
17/01/2019 |  11:23 ⇒ 15:32 | Autor: SRNA

Migranti opljačkali putnike, pa zaustavili voz i pobjegli

Grupa od pet migranata otuđila je od jednog putnika torbicu sa neutvrđenim novčanim iznosom, te od drugih hranu i punjač za mobilni telefon, nakon čega su zaustavili voz na otvorenoj pruzi u Stanarima i pobjegli, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Iz policije navode da im se juče obratio pratilac putničkog voza koji saobraća na relaciji Bihać-Sarajevo i prijavio da je oko 8.30 časova, nakon prolaska voza kroz željezničku stanicu u Stanarima, grupa od pet migranata pomoću ručne kočnice zaustavila voz na otvorenoj pruzi, nakon čega su izašli i udaljili se u nepoznatom pravcu.

U saopštenju je navedeno da je u toku rad po prijavi na ovom slučaju.

Policijskoj stanici Modriča juče je prijavljeno da je nepoznata žena u prethodnih nekoliko mjeseci u više navrata krala u trgovinskom objektu u Modriči, čime je, prema izjavi odgovornog lica, pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 600 KM.

Istog dana, policija je identifikovala lice iz Modriče čiji su inicijali S.M. /59/, koje je u ponedjeljak, 14. januara, sugrađaninu prodalo dukat po cijeni od 500 KM, nakon čega je naknadno utvrđeno da je riječ o lažnom zlatniku.

Policijskoj stanici Teslić juče je prijavljeno da je u prethodnih nekoliko dana provaljeno u benzinsku pumpu koja ne radi od avgusta, odakle su iz magacina otuđene plinske boce, dok je iz unutrašnjosti prodajnog prostora otuđena za sada neutvrđena količina alkoholnog i bezalkoholnog pića.