latinica  ћирилица
18/01/2019 |  22:07 ⇒ 19/01/2019 | 13:07 | Autor: RTRS

Bijeljina: Djeca poginulih boraca oštro odgovorila Pernaru (VIDEO)

Članovi Odbora djece poginulih boraca Bijeljina oštro su odgovorili hrvatskom političaru i osnivaču Živog zida, Ivanu Pernaru na izjavu da je "Republika Srpska tvorevina koja je stvorena na nestanku Hrvata iz bosanske Posavine".

Branislav Šušljak, sin poginulog borca Vojske Republike Srpske, upitao je Pernara na tribinu u Bijeljini kako je mogao reći za Republiku Srpsku da je nastala na nestanku Hrvata i znači li to da je i Hrvatska genocidna država, što je Pernar pokušao da ignoriše i promijeni temu razgovora.

- Јa ću vas pitati zašto stotine hiljada Srba prognano sa područja Hrvatske? Spominjete Radovana Karadžića i Ratka Mladića, da li ste spomenuli Franju Tuđmana? To niste spomenuli - rekao je Šušljak i dodao - kada bi jedan Srbin rekao da je Hrvatska genocidna tvorevina i otišao u Zagreb ili Split noć bi ga pojela.

On je pozvao na napuštanje Pernarovog predavanja.

- Nema smisla da na taj način vi komentarišete da je Republika Srpska genocidna tvorevina, ne ulazim u to kako ste vi komentarisali HDZ. Evo ja odlazim i pozivam sve Srbe da napuste predavanje - nakon čega se veći broj prisutnih zaputio ka izlazu.

Poznata je i podrška Pernaru koja stiže iz Republike Srpske, a dolazi od PDP-ovog političara Draška Stanivukovića, kao i Stefana Blagića iz Restarta.

Nakon njegovih izjava, reagovao je i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Srđan Mazalica, koji je otvoreno pitao Stanivukovića da li se i on zalaže za ukidanje Republike Srpske.