latinica  ћирилица
05/02/2019 |  17:23 | Autor: SRNA

Petričević: Unaprijediti poslovni ambijent

Ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević ocijenio je da je važno opredjeljenje misije Svjetske banke da se u saradnji sa institucijama unaprijedi poslovni ambijent u oblasti e-registracije i novih tehnologija koje mogu pomoći privredi, ali i uspostave standardi za privlačenje i poslovanje investitora.
Petričević na sastanku sa predstavnicima Svjetske banke - Foto: SRNA
Petričević na sastanku sa predstavnicima Svjetske bankeFoto: SRNA

Petričević je, nakon sastanka u Banjaluci sa predstavnicima misije Svjetske banke, naveo da je formiranje ovog ministarstva prilika da se nastavi sa uspješnim i korisnim projektima za Republiku Srpsku, kako bi se povećala produktivnost privrede i omogućilo bolje pozicioniranje preduzeća, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"U pripremi je projekat jačanja poslovnog okruženja sa dvije međusobno povezane komponente - unapređivanje poslovnog okruženja kroz smanjivanje administrativnog opterećenja i unapređenje privrede i preduzetništva kroz inovacije u postojećim preduzećima, ali i promocija inovativnih ideja u novim preduzećima", istakao je Petričević.

Misija Svjetske banke će do 13. februara obavljati sastanke sa ključnim ministarstvima i drugim institucijama kako bi ovaj projekat bio adekvatno pripremljen i sproveden.