latinica  ћирилица
06/02/2019 |  18:35 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Davidović sa predstavnicima 43 sportska saveza (FOTO)

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, rekla je da je današnji sastanak sa predstavnicima sportskih saveza Republike Srpske, kojem su se odazvali predstavnici 43 saveza, bio konstruktivan i da je u fokusu razgovora bilo donošenje novog Zakona o sportu.
Sonja Davidović sa predstavnicima sportskih saveza - sastanak - Foto: RTRS
Sonja Davidović sa predstavnicima sportskih saveza - sastanakFoto: RTRS

"Upoznali smo predstavnike saveza sa aktivnostima ministarstva kada je ova problematika u pitanju", rekla je Davidovićeva novinarima i dodala da će se Zakon o sportu u formi nacrta  pred narodnim poslanicima naći u posljednjem kvartalu ove godine.

Ona je dodala da će u martu biti sprovođene stručne rasprave po pitanju Zakona o sportu  u pet regija u Republici Srpskoj i nakon toga se pristupiti izradi zakona.

Osvrćući se na rad sportskih saveza, Davidovićeva je rekla da je predstavnicima sportskih saveza sugerisano  da će opredjeljenje ministarstva u narednom periodu biti pooštravanje finansijske kontrole i odgovornosti kada je u pitanju utrošak sredstava koja ministarstvo dodjeljuje za rad saveza.

Ona je istakla da će se pokušati u narednom periodu postaviti stvari na svoje mjesto i da će u tom pogledu ministarstvu  biti značajna podrška prije svega sportskih saveza, sportske javnosti, ali i medija u najboljem interesu sporta u Srpskoj.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Mile Kovačević, izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom i zahvalio se ministarstvu što je organizovan sastanak kako bi zajednički podijelili određena razmišljanja i pokušali naći određena poboljšanja u organizaciji sporta u Republici Srpskoj.

Predsjednik odbojkaškog saveza Republike Srpske, Milutin Popović, rekao  je da je  današnji sastanak bio uspješan i da svi učesnici odlaze kući sa izuzetno velikim zadovoljstvom, prije svega zbog toga što je, kako je rekao, konačno nakon dugo godina organizovan ovakav sastanak.