latinica  ћирилица
07/02/2019 |  08:29 | Autor: SRNA

Magla na području Prijedora

Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj jutros je zadovoljavajuća, a u kotlinama i uz riječne tokove magla djelimično smanjuje vidljivost, posebno na području Prijedora, te putnim pravcima Bratunac-Zeleni Јadar, Konjević Polje-Skelani i Bratunac-Drinjača, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

U jutarnjim časovima na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja mjestimično je izražena poledica.

Na području Prijedora jutros pada slabija kiša, pa su kolovozi mokri i klizavi, dok u ostalima krajevima Srpske nema padavina, te se vozi po mjestimično vlažnim i mokrim kolovozima.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a na putnom pravcu Dobro Polje-Brod na Drini postoji i opasnost od obrušavanja snježnih lavina na kolovoz.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 30. aprila izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka/pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U Federaciji BiH je u jutarnjim časovima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost, zbog magle, posebno na dionicama uz rijeke Savu, Bosnu i Drinu, kao i kotlinama u zapadnim krajevima.

U tim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

Učestale su i odroni kamenja na kolovoz.

Zbog rekonstrukcije mosta na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, saobraćaj je obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.