latinica  ћирилица
07/02/2019 |  12:15 | Autor: SRNA

Turističa organizacija Srpske na sajmu u Briselu

Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće ponudu i programe najatraktivnijih destinacija Srpske na Sajmu odmora u Briselu /Holiday Fair-Brussels/, koji počinje danas i trajaće do nedjelje, 10. februara.
Turistička organizacija Republike Srpske - Foto: RTRS
Turistička organizacija Republike SrpskeFoto: RTRS

Nastup Turističke organizacije Srpske na ovom sajmu organizovan je u saranji sa Predstavništvom Srpske u Briselu.

Na ovom sajmu će sa ponudom Turističke organizacije Srpske biti predstavljen i Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" iz Teslića, te "Cepter pasport", kao jedna od vodećih turističkih agencija u Srpskoj, koja posebno radi programe receptivnog turizma.

"Predstavništvo Srpske u Briselu je u saradnji sa Turističkom organizacijom Srpske u prethodnih nekoliko godina ostvarilo uspješnu saradnju sa turističkim operatorima iz zemalja Beneluksa s ciljem promocije i distribucije aranžmana na ovom aktivnom i interesantnom tržištu", saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno da su u tom smislu realizovane i posjete tur-operatora sa pomenutog tržišta najvećim turističkim centrima Srpske poput Banjaluke, Trebinja, Јahorine, Višegrada, ali su realizovane i direktne promotivne aktivnosti putem promocije u medijima, te autdor /outdoor/ promocija na ovom tržištu.

"Srpska ima šta da ponudi turistima sa ovih prostora, posebno u segmentu avanturističkog, etno i banjskog turizma. Osim kvaliteta usluga, jedan od aduta domaće ugostiteljske industrije je i konkurentost u cijeni. Velika prednost od prošle godine je i direktna avio-linija Banjaluka-Brisel kompanije `Rajaner`, koja ovo tržište direktno povezuje sa Srpskom", istaknuto je u saopštenju.

Posjetioci iz gotovo svih zemalja moći će da istraže turističku i gastronomsku ponudu Republike Srpske na njenom izložbenom prostoru.