latinica  ћирилица
07/02/2019 |  13:55 ⇒ 14:45 | Autor: SRNA

Velika Kladuša traži hitan nadzor u migrantskom kampu i još policajaca

Krizni štab opštine Velika Kladuša za migrantsku krizu zahtijeva od Službe za poslove sa strancima BiH hitan nadzor u privremenom kampu "Miral", a od Vlade Unsko-sanskog kantona povećanje budžeta kantonalnog MUP-a radi zapošljavanja novih policajaca, s obzirom na vidljivo narušenu bezbjednosnu situaciju u tom gradu i Bihaću.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

U saopštenju Kriznog štaba za migrantsku krizu ističe se da je na jučerašnjoj sjednici donesen zaključak da od policijskog komesara USK-a bude traženo da što prije izvrši preraspodjelu policijskih službenika, odnosno brojčano pojača Policijsku upravu u Velikoj Kladuši iz sastava drugih policijskih uprava koje nemaju izrazite probleme sa migrantima.

Krizni štab za migrantsku krizu u Velikoj Kladuši zaključio je da ubuduće na sastanke poziva i predstavnike Crvenog krsta Velika Kladuša, Službe civilne zaštite, predstavnika Doma zdravlja i komandira Granične policije.

Na inicijativu mjesnih zajednica opštine Velika Kladuša, 4. februara formiran je Krizni štab za migrantsku krizu u ovoj lokalnoj zajednici.