latinica  ћирилица
07/02/2019 |  15:40 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

Đokić: Opredijeljenost za jačanje saradnje sa austrijskom kompanijom

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić potvrdio je tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom borda direktora austrijske kompanije "Vojt hidro" Leopoldom Heningerom i predstavnicima domaće kompanije "Elnos grupa" zajedničku opredijeljenost za jačanje saradnje.
Petar Đokić sa Leopoldom Heningerom - Foto: SRNA
Petar Đokić sa Leopoldom HeningeromFoto: SRNA

Učesnici sastanka su razmijenili mišljenja i o mogućnostima inicijative za uspostavljanje saradnje Ministarstva energetike i rudarstva Srpske sa Ministarstvom energetike Austrije što bi omogućilo efikasniju realizaciju projekata.

Đokić je naglasio da bi koordinacija određenih aktivnosti između vlada bila veoma korisna za Republiku Srpsku jer bi se stvorilo više prostora za investiranje, koje bi dalo doprinosa snažnijem društveno-ekonomskom rastu i razvoju.

"Nova znanja i tehnologije koje se primjenjuju u evropskim zemljama podsticaće i naš dalji razvoj", rekao je Đokić tokom sastanka na kojem se razgovarano o saradnji na projektima u oblasti energetike.

On je dodao da je ministarstvo na čijem je čelu spremno pružiti svu podršku kako bi se otvorio prostor za jačanje saradnje u energetici, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Đokić je izrazio zadovoljstvo što kompanije iz Srpske sarađuju sa respektabilnom evropskom kompanijom koja ima dugu tradiciju i predložio predstavnicima kompanije "Vojt hidro" da u aprilu učestvuju na "Јahorina ekonomskom forumu 2019".

Heninger je rekao da se "Vojt hidro" bavi proizvodnjom elektromašinske opreme i ima tradiciju dugu 150 godina, te izrazio zainteresovanost da zajedno sa kompanijom "Elnos grupa", koja je njihov konstantni partner, nastavi dalju saradnju na energetskim projektima sa Republikom Srpskom.