latinica  ћирилица
07/02/2019 |  17:50 | Autor: SRNA

Crna Gora: Za rekonstrukciju i modernizaciju željeznice 22,5 miliona evra

Vlada Crne Gore utvrdila je danas Program izgradnje, održavanja, rekonstrukcije i modernizacije željezničke infrastrukture za ovu godinu kojim je za tu namjenu predviđeno oko 22,5 miliona evra.
Željeznički saobraćaj-ilustracija - Foto: RTRS
Željeznički saobraćaj-ilustracijaFoto: RTRS

Polazeći od činjenice da je željeznička infrastruktura dobro u opštoj upotrebi u državnoj svojini, a upravljanje infrastrukturom je djelatnost od javnog interesa, u ovoj godini za ovu namjenu predviđeno je 22,54 miliona evra, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Program podsticanja projekata u vodoprivredi za ovu godine kojim je predviđeno izdvajanje 970.000 evra za podršku izgradnji vodovoda, uz učešće opština i mještana.

U saopštenju se navodi da je Programom predviđeno još 80.000 evra za finansiranje ostalih obaveza i potreba u oblasti vodoprivrede u ovoj godini.

Programom je obuhvaćena izgradnja 31 vodovoda radi stvaranja boljih uslova života i rada na seoskom području, kao i dalji razvoj poljoprivrede, dodaje se u saopštenju.

Premijer Duško Marković ukazao je na značajna višemilionska ulaganja Vlade u infrastrukturu u lokalnim samoupravama - putnu, komunalnu, društvenu, kao i brojne kapitalne projekte.