latinica  ћирилица
08/02/2019 |  07:17 ⇒ 12:11 | Autor: RTRS

Delegacija Republike Srpske u posjeti Svjetskoj banci

U nastavku posjete SAD, delegacija Republike Srpske posjetila je Svjetsku banku.
Delegacija Srpske u Svjetskoj banci - Foto: RTRS
Delegacija Srpske u Svjetskoj banciFoto: RTRS

Delegaciju Srpske čine Milan Baštinac, pomoćnik ministra za energetiku u Vladi Republike Srpske i Darko Milunović, v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijska pitanja u Elektroprivredi Republike Srpske.

U Svjetskoj banci su ih, između ostalih, primili Samir Šukla, direktor Odjeljenja za energiju u Evropi i centralnoj Aziji, Nuredin Enabulsi, predstavnik Multilateralne agencije za garantovanje anvesticija pri Svjetskoj banci - MIGA i Tonči Baković, glavni ekspert za energetiku u Odjeljenju za infrastrukturu, pri Međunarodnoj finansijskoj korporaciji - IFC.

Na sastanku je konstatovano je da Vlada Republike Srpske ima veoma dobru saradnju sa Svjetskom bankom, kroz niz različitih projekata u oblasti energetike, a posebno je naglašena vaznost projekata iz oblasti odbrane od poplava.

Predstavnici Svjetske banke su izrazili spremnost za unapređenje saradnje, pogotovo kada su u pitanju najavljeni projekti izgradnje hidroelektrana na rijeci Drini, kao i projekata solarnih parkova na jugu Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici američke kompanije Nju dženerejšn pauver - NGP iz Čikaga, sa kojom je Vlada Republike Srpske ranije potpisala Memorandum o razumijevanju o razvoju projekta Reverzibilne elektrane Buk Bijela.