latinica  ћирилица
08/02/2019 |  07:46 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Puna podrška Vlade Srpske Trebinju (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković započeo je radnu posjetu Trebinju sastankom sa zamjenikom gradonačelnika ovog grada Mirkom Ćurićem i saradnicima.

Analizirano je šta je urađeno u prethodnom periodu i koji projekti još čekaju realizaciju.

Glavna poruka sa ovoga sastanka je da će Vlada podržati sve projekte koje je do sada podržavala, minimalno na istom nivou kao do sada. Nastojanja su usmjerena ka proširenju saradnje u većem broju projekata, najviše u infrastrukturnim.

- Zaključili smo da se značajan novac ulaže u infrastrukturu i da se zajedničkim ulaganjem Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije, može dosta toga uraditi za ostanak i dolazak ljudi u Trebinje, a urađni projekti značajno će doprinijeti tome - rekao je Ćurić.

Višković je rekao da će Grad Trebinje imati punu podršku Vlade u svim projektima koji su započeti u 2018. godini i koji su od interesa za sve građane ovog grada. Јedan od prioritetnih projekata je izgradnja sistema za navodnjavanje u Trebinjskom polju. U prvoj fazi izgrađen je primarni cjevovod, a sekundarnu mrežu finansiraće Hidroelektrane na Trebišnjici. Slijedi druga faza tog projekta.

- Već smo pokrenuli razgovore sa Svjetskom bankom, da uđemo u drugu fazu od nekoliko miliona maraka, a išlo se u izgradnju vodovoda za Zubačko polje, imajući u vidu potrebe lokalnog stanovništva - naveo je Višković.

Nakon sastanka sa zamjenikom gradonačelnika, premijer Srpske je razgovarao sa članovima Gradskog savjeta Grada Trebinja, a iskustva koja su iznijeli njegovi članovi, prenijeće drugim gradovima u Srpskoj. 

Višković u Trebinju (Foto: RTRS)

Članovi Gradskog savjeta Grada Trebinja su ugledni građani Trebinja, a koji su tokom svog radnog vijeka rukovodili i upravljali različitim resursima na području Grada Trebinja i Hercegovine, te svojim znanjem i stručnošću doprinosili razvoju i unapređenju različitih oblasti.

Predsjednik Vlade Srpske razgovarao je i sa rukovodstvima Hidroelektrana na Trebišnjici i Hidroelektrane Dabar o novim projektima u elektroenergetskom sistemu i poslovanje.

Višković je rekao da očekuje da do polovine ove godine bude poznat izvođač radova na Dabru, s obzirom na to da je u toku međunarodni javni poziv za finansiranje i izgradnju ove hidroelektrane.

Višković je na radnom doručku razgovarao i sa privrednicima grada Trebinja.

Premijer Srpske je trebinjskom Kulturnom centru prisustvovao prezentaciji projekta "Idejno rješenje spomen-sela u Mrkonjićima", koja je održana u okviru 6. naučnog skupa "Teologija u javnoj sferi".

Višković je razgovarao i sa rukovodstvom trebinjskog građevinskog preduzeća Herc gradnja.

Povezane vijesti:

Pomoć Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i u narednom periodu

Polovinom godine poznat izvođač radova na HE Dabru

Predsjednik Vlade sa građanima Trebinja

Višković: Nacionalni prioritet Srpske je auto-put do Srbije

Sve aktivnosti Vlade Srpske usmjerene na demografsku politiku

Višković: Јoš se analizira povećanje plata

Prodaja Birča samo kompaniji koja prihvati zaključke Vlade Srpske

Crna Gora odredila kontaktnu tačku za put prema Šćepan polju

Višković posjetio gradsku pijacu u Trebinju