latinica  ћирилица
08/02/2019 |  08:21 | Autor: SRNA

Mjestimično vlažni kolovozi i poledica

Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna, vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok su još ponegdje u višim planinskim predjelima i preko prevoja zasnježeni, a ima i poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na području romanijske regije, te na dionicama puteva Kneževo-Ugar i Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 30. aprila izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka/pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U Federaciji BiH magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na putevima Priluka-Glamoč, Livno-Šuica, Konjic-Drežnica i Јablanica- Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Kolovoz je mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima.

Odroni su učestali na brojnim dionicama.

Zbog najavljenih radova na redovnom održavanju rasvjete, do 16.00 časova, u tunelima "Ivan", "Crnaja", "Јelašje", "Lendava" i "Salakovac" na magistralnom putu M-17 vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije mosta, saobraćaj je obustavljen na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase saobraćaju preko Komara /Travnik-Donji Vakuf/.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse zbog nestabilnosti mosta.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.