latinica  ћирилица
08/02/2019 |  10:04 | Autor: SRNA

Promovisano književno stvaralaštvo Tanje Stupar Trifunović

U kotorvaroškoj Narodnoj biblioteci promovisano je književno stvaralaštvo Tanje Stupar Trifunović i predstavljeni njen roman "Satovi u majčinoj sobi" i knjiga pjesama "Razmnožavanje domaćih životinja".
Tanja Stupar-Trifunović - Foto: Glas Srpske
Tanja Stupar-TrifunovićFoto: Glas Srpske

Trifunovićeva, koja piše i uspješno objavljuje već 20 godina, je vrlo pažljivom selekcijom od tri poetska rukopisa sačinila knjigu "Razmnožavanje domaćih životinja".

- Ljubav, bol, tuga, život, smrt, zanosi i razočarenja - sva književnost je o istim stvarima jer su one bitne za čovjeka. Novi su načini na koje se iz sadašnje perspektive i vlastitog iskustva življenja vraćamo univerzalnim temama - navela je Trifunovićeva.

U okviru sinoćnje promocije direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić uručila je priznanja i nagrade za najbolje čitaoce u prošloj godini, kao i besplatnu članarinu za narednu godinu.

- Nagrađivanjem najboljih čitalaca trudimo se da podstaknemo naše sugrađane da dolaze u biblioteku i čitaju knjige, a posebno se trudimo da saradnjom sa školama približimo knjige djeci - rekla je Vasićeva.