latinica  ћирилица
08/02/2019 |  11:32 ⇒ 13:14 | Autor: SRNA

Sve aktivnosti Vlade Srpske usmjerene na demografsku politiku

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Trebinju da su sve aktivnosti koje provodi Vlada Srpske usko povezane sa demografskom politikom i programom demografske obnove koji vodi predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Višković je rekao da Vlada i njeni resori stoje na raspolaganju predsjednku Srpske i da u narednim danima očekuje i prvi radni sastanak po pitanju demografske obnove Republike Srpske.

- Sve ono što je zacrtala i što bude radila Vlada Srpske biće u vezi sa demografskom politikom, kao što je izgradnja novih kapaciteta u energetici, u kojima će raditi mladi ljudi, pa će samim tim ovdje formirati i svoju porodicu - rekao je Višković novinarima.

On je istakao da je namjera ove vlade, što je istaknuto i u ekspozeu, pomoć realnom sektoru, povećanje plata, te smanjenje obaveza koje privrednici plaćaju prema državi što se, kako je rekao, takođe tiče se demografske politike.

Prema njegovim riječima, demografska kriza nije zahvatila samo Republiku Srpsku, već cijelu Evropu, ali da to nije opravdanje da se ne radi na ovom polju.