latinica  ћирилица
08/02/2019 |  12:23 ⇒ 12:45 | Autor: SRNA

Višečlane porodice - osnov demografskog razvoja društva

Porodice sa četvoro i više djece zaslužuju posebnu pažnju institucija, jer predstavljaju osnov demografskog razvoja društva, poručio je danas vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac.
Udruženje "Četiri plus" - Štrbac - Foto: SRNA
Udruženje "Četiri plus" - ŠtrbacFoto: SRNA

Štrbac je sa predsjednikom Udruženja porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" Јovanom Radovanovićem danas u Banjaluci razgovarao o dosadašnjoj saradnji, kao i mogućnosti saradnje u predstojećem periodu, saopšteno je iz Sekretarijata.

- Neke od porodica, koje su članovi Udruženja, pripadaju kategoriji izbjeglih i raseljenih lica i povratnika i ovim porodicama je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica posvećivalo posebnu pažnju, a i u aktivnostima Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije biće jedan od prioriteta - rekao je Štrbac.

Na današnjem sastanku u Banjaluci razgovarano je i o Nacrtu zakona o socijalnom stanovanju, a Štrbac je naveo da će članovi Udruženja biti pozvani na javnu raspravu koja će uskoro biti zakazana da bi dali konkretne prijedloge za izmjene Nacrta zakona.

Radovanović je zahvalio za aktivnosti koje su do sada realizovane i pomoći koju je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica prethodnih godina pružilo članovima Udruženja.

On je rekao da Republičko udruženje porodica sa četvoro i više djece djeluje na prostoru 40 gradova i opština u Republici Srpskoj, te da će predstavnici udruženja iz svih lokalnih zajednica uskoro održati sastanak na kojem će biti formulisani konkretni prijedlozi za dopunu Nacrta zakona o socijalnom stanovanju, da bi i ovim kategorijama bilo omogućeno stambeno zbrinjavanje po modelu socijalnog stanovanja.