latinica  ћирилица
08/02/2019 |  13:04 ⇒ 13:52 | Autor: SRNA

Promovisane poštanske markice "EЈOF 2019"

Preduzeća "BH pošta" i "Pošte Srpske" promovisale su danas u Sarajevu dvije poštanske markice "EЈOF 2019", izrađene povodom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala, koji će od sutra do 16. februara biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.
Sarajevo - promovisane poštanske markice "EЈOF 2019" - Foto: SRNA
Sarajevo - promovisane poštanske markice "EЈOF 2019"Foto: SRNA

Markica "Pošta Srpske", vrijednosti 2,70 KM, izdata je u tiražu od 15.000 komada, a autor je dizajner ovog preduzeća Božidar Došenović.

Generalni direktor "Pošta Srpske" Јasminka Krivokuća izrazila je zadovoljstvo što ovo preduzeće učestvuje u promociji ovog velikog događaja, napominjući da će poštanske markice ostati kao svjedoci lijepog perioda u kojem su BiH, kao i Istočno Sarajevo i Sarajevo bili u centru evropskog, ali i svjetskog zbivanja.

"`Pošte` redovno prate i podržavaju sportske i kulturne manifestacije. Ovaj događaj će okupiti više od 1.000 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja, a gradovima Istočno Sarajevo i Sarajevo dati priliku da ugoste više od 5.000 ljudi, koji su zaslužili svoju poštansku markicu", rekla je Krivokuća na promociji u Olimpijskom muzeju u "Zetri".

Tiraž poštanske markice "EЈOF 2019" preduzeća "BH pošta" je 10.000 primjeraka, vrijednost jedne je 2,50 KM, a dizajnirala je Saira Imamović.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet "BH pošte" Neziran Đogo istakao je da će poštanske markice ostati kao svjedočanstvo, ali i podstrek budućim generacijama da nastave da podržavaju olimpijsku tradiciju Sarajeva.

"Kao društveno odgovorna kompanija, `BH pošta` je ponosna što je dio važnog događaja i što će ovom poštanskom markicom ući u istoriju održavanja prvog EЈOF-a", naveo je Đogo.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Dragan Јaćimović podsjetio je da je još dan ostao do najveće manifestacije u posljednjih 30 godina, napominjući da je na današnji dan otvorena Zimska olimpijada 1984. godine u Sarajevu.

"Markice koje su danas promovisane sigurno će biti svjedok ovog događaja, jer je ovo velika stvar, ne samo za sport, nego i za turizam i kulturu u BiH. Vlada Republike Srpske je obezbijedila 2,5 miliona KM za infrastrukturu i 1,5 miliona KM u organizacioni budžet", rekao je Јaćimović.

Promociji poštanskih markica "EЈOF 2019" prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Istočno Sarajevo Danko Vučetić i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić, koji su podržali nastojanje dva javna poštanska operatera da izradom poštanskih markica podrže ovaj veliki festival sporta.

Oni su izrazili nadu da će predstojeći dani biti dani ponosa i uspjeha, te su svim sportistima poželjeli fer i korektnu borbu, kao i prijatan boravak u ovim gradovima.