latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:30 ⇒ 15:35 | Autor: SRNA

Vlada Srpske za rasterećenje privrede i povećanje konkurentnosti

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da je Vlada Srpske opredijeljena da u ovoj godini nizom mjera rastereti privredu i poveća konkurentnost, čime će, uz istovremeno unapređenje finansijskog upravljanja, raditi na daljem nastavku fiskalne konsolidacije i razvoju Srpske.
Zora Vidović sa delegacijom USAID-a - Foto: RTRS
Zora Vidović sa delegacijom USAID-aFoto: RTRS

- Značajno je partnerstvo koje smo imali sa USAID-om u proteklom periodu u vidu tehničke podrške na projektima koji se odnose na poboljšanje fiskalne discipline, preko sprovođenja Zakona o poreskom sistemu, uvođenja Registra poreskih i neporeskih davanja, ali i nekim projektima koji nam tek predstoje, u vidu trezorskog poslovanja i evidencije upravljanja dugom - istakla je Vidovićeva u razgovoru sa delegacijom Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/.

Vidovićeva je izrazila uvjerenje da će zajedničkim aktivnostima reformski procesi uroditi plodom, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Šef Ekonomskog odjeljenja pri USAID-u Piter Dafi istakao je tokom današnjeg sastanka u Banjaluci da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i sa predstavnicima Ministarstva finansija Srpske i Poreske uprave Republike Srpske.

Dafi je poručio da će biti razmatran nastavak saradnje na projektima podrške procesu fiskalizacije, ali i za predstojeće aktivnosti na evidenciji trezorskog poslovanja i sistema upravljanja dugom.