latinica  ћирилица
08/02/2019 |  18:29 ⇒ 09/02/2019 | 08:20 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u Ribniku: Podrška izgradnji vrtića i obrazovnim institucijama (FOTO)

U proteklih 10 godina Vlada Srpske u opštinu Ribnik uložila je preko 25 miliona maraka. Izgrađene su škole, uloženo je u vodosnabdijevanje, ali i druge projekte. Ovu opštinu danas je posjetila predsjednica Željka Cvijanović, koja je najavila nastavak ulaganja.

Opština Ribnik primjer je dobre saradnje između lokalne zajednice i Vlade Srpske, poručila je predsjednica Republike Srpske, Željka Civjanović. Zahvaljujući tome, tokom posljednje decenije u ovoj opštini realizovani su brojni projekti.

"Mi smo kao Vlada u zadnjih 10 godina ovdje izdvojili preko 25 miliona maraka kao znak podrške, ili finansijska sredstva za podršku i izgradnju što putne, što komunalne infrastrukture, dakle, od školstva, obrazovanja, isto tako kad je u pitanju zdravstvo, i nastavićemo to da radimo", rekla je Cvijanovićeva.

Foto: RTRS

Јedan od najvećih problema u opštini bilo je vodosnabdijevanje stanovnika manjačkog platoa.

"To je gorući problem bio stanovnika tog područja, i u toku prošle godine, vlada je uložila preko 700.000 maraka za vodosnabdijevanje platoa Manjače", istakao je Nebojša Karać, zamjenik načelnika opštine Ribnik.

Foto: RTRS

Ribnik je jedna od rijetkih lokalnih zajednica Srpske u kojoj su izgrađene dvije potpuno nove škole, a u toku su i radovi na trećoj. Predsjednica je obišla je OŠ “Desanka Maksimović“, koja je u fazi rekonstrukcije, za koju je Vlada Srpske izdvojila oko 400 hiljada maraka.

"Tako da će učenici imati daleko bolje uslove nego do sada. Imaće tople učionice, svijetle, prozračne, svakako na veliko zadovoljstvo svih nas", dodala je Slavica Miljanović, direktorica OŠ "Desanka Maksimović" Ribnik.

Foto: RTRS

Predsjednica Srpske je istakla da će u Ribniku podržati i još jedan projekat koji se odnosi na izgradnju vrtića, odnosno pripremu, jer za to, kako je navela, postoji potreba.

"To će u svakom slučaju imati podršku, dakle u finansijskom smislu neće biti problema", dodala je Cvijanovićeva.

Foto: RTRS

Turizam je oblast koja bi stanovništvu Ribnika i okoline mogla donijeti nova radna mjesta, smatra predsjednica Srpske. Upravo razvoj ove privredne grane biće zadatak radne grupe koja će uskoro biti formirana.