latinica  ћирилица
09/02/2019 |  14:47 ⇒ 15:30 | Autor: SRNA

Prijem za mlade sportiste, učesnike EЈOF-a

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković organizovao je danas prijem za 12 mladih sportista koji učestvuju na Evropskom omladinskom olimpijskom fesivalu - EЈOF 2019, te izrazio zadovoljstvo što više od polovine tima BiH čine sportisti iz ovog grada.
Istočno Sarajevo - Fokičev, Vuković i Lopatić - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - Fokičev, Vuković i LopatićFoto: SRNA

"Činjenica da su u reprezentaciji BiH i djevojčice i dječaci i u nordijskim i u alpskim disciplinama govori da imamo dovoljan broj talenata za koje očekujemo da u seniorskoj konkurenciji budu učesnici velikih takmičenja i postižu važne rezultate", rekao je Vuković novinarima.

On je pohvalio Smučarski savez Republike Srspske i trenere koji rade sa mladim sportistima, te izrazio nadu da je Istočno Sarajevo svojom organizacijom EЈOF-a doprinijelo da svi ovi sportisti imaju jednu posebnu energiju.

"Oni će nastupati na svom terenu i njima će doći takmičari iz 46 zemalja da budu gosti, što je veliko i za njihovu budućnost", ocijenio je Vuković.

Vuković je poželio takmičarima da ostvare rezultate kakve su planirali i izrazio nadu da će biti još velikih takmičenja na kojima će učestvovati.

On je istakao da se očekuje velika posjeta borilištima za vrijeme trajanja EЈOF-a, te dodao da će za osnovce sa područja grada biti organizovan prevoz.

Trener reperezentacije BiH u nordijskom trčanju Goran Santrač rekao je da su svi takmičari zdravi i spremni, da se od njih očekuje da daju sve od sebe i da u tom slučaju rezultat neće izostati.

"Naš plan je da ovi momci obezbijede normu za takmičenje koje će se održati naredne godine u Švajcarskoj", naglasio je Santrač.

Predstavnik BiH u alpskom skijanju Strahinja Aranut rekao je da ne može očekivati neki veliki rezultat s obzirom na činjenicu koliko se dobro pripremaju takmičari iz drugih zemalja.

Prijem je danas organizovan i za bivše učesnike zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine Tomislava Lopatića i Sergeja Fokičeva, ruskog osvajača medalje u brzom klizanju.

Lopatić je izrazio zadovoljstvo što sada učestvuje u organizaciji EЈOF-a koji je ulazna stanica za neka veća takmičenja u narednom periodu.

Fokičev je naglasio da je osvajanje zlatne medalje na Olimpijadi u Sarajevu bio njegov najveći uspjeh, te da se nada da će se mladi sportisti, koji učestvuju na EЈOF-u, dobro osjećati u Istočnom Sarajevu i Sarajevu kao i on prije 35 godina.