latinica  ћирилица
09/02/2019 |  20:46 ⇒ 10/02/2019 | 08:24 | Autor: SRNA

Ubijen policajac kod Tarčina, sumnja se da ga je ubio Edin Gačić

Pripadnik federalne policije ubijen je večeras na lokalitetu Suhodol kod Tarčina, javili su federalni mediji.
Ubijen policajac kod Tarčina - Foto: klix.ba
Ubijen policajac kod TarčinaFoto: klix.ba

Policajac je, najvjerovatnije, ubijen hicima iz vatrenog oružja, a njegovo tijelo pronađeno je u blizini objekta, koji je pripadao Federalnoj upravi policije, na čijem obezbjeđenju je radio.

Njegovo tijelo pronašao je kolega kada je došao da ga zamijeni na straži. Na mjestu gdje je ubijen pronađeno je nekoliko čaura nepoznatog kalibra, prenosi "Avaz".

Paralelno sa ovim događajem, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen Edin Gačić, koji je 4. februara, u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

U Suhodol su poslana dva tima specijalne policije, koji provjeravaju tačnost ove informacije.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su naveli da je na lokalitetu Suhodol kod Tarčina pronađeno tijelo muške osobe.

"Očekuje se uviđaj kojim će rukovoditi dežurni tužilac nakon kojeg će biti poznato više informacija", rekla je portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Na licu mjesta je uviđajni tim.

ČAMPARA: ЈOŠ NE MOŽEMO POTVRDITI DA LI ЈE RIЈEČ O UBISTVU

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je da još ne može da potvrdi da li je riječ o ubistvu policajca u Suhodolu kod Tarčina.
Čampara je za N1 rekao da su policijske ekipe na terenu i da je uviđaj u toku.

Tijelo policajca pronađeno je na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina, gdje je osiguravao strelište.

Federalni mediji navode da postoji sumnja da je policajca ubio Edin Gačić za kojim se traga šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebalo da preuzme smjenu.

Portal "Avaz" navodi da je ubijen policajac Mahir Begić iz naselja Lokve. On je ubijen sa više hitaca, a na licu mjesta pronađene su čaure nepoznatog kalibra.

Isti izvor javlja da je policija u Konjicu blokirala sve ulaze i izlaze iz grada i da legitimiše svako vozilo i lica u njima.

Gačić je u ponedjeljak, 4. februara, u 7.30 časova u mjestu Podorašac kod Konjica ispalio više hitaca u Sultanića i izbo ga nožem.

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", a prije ovog počinio je još dva ubistva. On 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. život je oduzeo svojoj majci.

Na licu mjesta u Suhodolu večeras se osim ministra unutrašnjih poslova nalaze i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović i kantonalni premijer Edin Forto.