latinica  ћирилица
10/02/2019 |  11:21 ⇒ 14:17 | Autor: RTRS

Potraga za Edinom Gačićem, Tužilaštvo otvorilo istragu

Edin Gačić, trostruki ubica, osumnjičen je i za ubistvo policajca Federalne uprave policije, Mahida Begića, koje se dogodilo sinoć u Suhodolu kod Tarčina, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv njega.

Potraga za Gačićem još traje, a proširena je i na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Na terenu su sve policijske jedinice MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne uprave, ali i pripadnici specijalne policije.

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebalo da preuzme smjenu.

 Portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo, Azra Bavčić, rekla je da uviđaj još traje.

Gačić je 4. februara, u mjestu Podorašac kod Konjica, ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

Već je odslužio kaznu za dva ubistva.

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, oglasio se na društvenim mrežama i poručio da potraga za Gačićem neće biti završena sve dok ne bude doveden pred lice pravde.

Vlada Kantona Sarajevo razmatra mogućnost raspisivanje nagrade za onoga ko ponudi informaciju koja će dovesti do izvršioca ubistva policajca Federalne uprave policije Mahira Begića kod Tarčina, izjavio je danas u Sarajevu ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

"Preduzimamo sve što je potrebno da se pronađe počinilac, da se obezbijede građani na području Kantona Sarajevo, ali i da se obezbjedi Evropski olimpijski omladinski festival - EЈOF 2019", rekao je Katica na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, Vlada će do okončanja potrage i hapšenja počinioca ubistva policajca biti u stalnom zasijedanju.

On je naveo da je formiran tim koji čine tri ministra, koji će biti u stalnom kontaktu sa operativni štabom pri kantonalnom MUP-u i koji će pružati neophodnu pomoć.