latinica  ћирилица
10/02/2019 |  13:49 ⇒ 13:57 | Autor: SRNA

Bojović: Zagrebu uputiti protestnu notu zbog napada na vaterpoliste

Funkcioner DF-a Vladislav Bojović pozvao je danas crnogorsku vlast da uputi Hrvatskoj makar protestnu notu zbog divljačkog napada na vaterpoliste "Crvene zvezde" u Splitu, čiji je golman Aleksandar Kralj, inače Crnogorac po sopstvenom priznanju, tom prilikom zamalo ubijen.
Vladislav Bojović (foto:in4s.net) -
Vladislav Bojović (foto:in4s.net)

Bojović, koji je član Predsjedništva Demokratske narodne partije, pozvao je ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića i ministra odbrane Predraga Boškovića da se oglase u vezi sa ovim incidentom.

"Veoma je važno da se vidi da li će se Darmanović i Bošković povodom ovog oglasiti, posebno imajući u vidu da su već godinama aktuelnoj vlasti u Crnoj Gori bliži Hrvatska i Hrvati od Srbije i Srba", rekao je Bojović.

On ističe da je jasno da Hrvati, zadojeni ustaštvom, ne prave razliku da li je neko Crnogorac ili Srbin.

"Ovakvi događaji potvrđuju da članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji i NATO paktu nije doprinijelo njihovoj nacionalnoj emancipaciji, niti su oni zbog toga napravili suštinski civilizacijski iskorak", naglasio je Bojović.

On kaže da događaj iz Splita ozbiljno opominje i jasno pokazuje u kom pravcu bi vodio naum onih koji bi da u 21. vijeku Crnu Goru pretvore u bezlični "Montenegro", ili čak u "crvenu Hrvatsku", a Srbe i Crnogorce, koji su jedan te isti narod, u antisrpski nastrojene "crvene Hrvate", po zamislima proustaških ideologa, Savića Markovića Štedimlije i Sekule Drljevića.

Četvorica vaterpolista "Crvene zvezde" napadnuta su juče u Splitu palicama i noževima, uoči utakmice sa "Mornarom" u Regionalnoj ligi.

Oni su bili u trenerkama sa klupskim obilježjima, a napadnuti su dok su sjedili u kafiću na Rivi.

Golman vaterpolo kluba "Crvena zvezda" Aleksandro Kralj, koji je morao da skoči u more da bi se spasio od napadača, zadobio je prelom nosa, dok je Dušan Vasić zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu.