latinica  ћирилица
10/02/2019 |  15:57 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

U Bijeljini pokretanje projekta "Upoznaj muziku"

U vrijeme dok se u Bijeljini "lome koplja" oko obnove pozorišta, kada nema organizovanog obilježavanja novogodišnjih praznika, a ni drugih kulturnih manifestacija, ima onih koji pokušavaju da u svom gradu pokrenu nešto novo. Poslije stotinu koncerata u regionu i Evropi, magistar harmonike Dušan Sekulić odlučio je da u Bijeljini pokrene projekat "Upoznaj muziku".

Projekat "Upoznaj muziku" imaće deset koncertnih tematskih večeri, od februara do decembra. Prvo veče posvećeno je argentinskoj muzici.

"Za tu priliku čitava Kneževa sala hotela biće preuređena kao ulice Buenos Ajresa; kaldrma, fenjeri, klupe. Osoblje će biti obučeno u tradicionalnu argentinsku nošnju. Sviraćemo tri žanra tanga", kaže Dušan Sekulić, magistar harmonike.

Svi koncerti biće održani u hotelu Drina, osim večeri elektronske muzke, koja će biti izvođena na otvorenom u centru grada. Poslije argentinske muzike, uslijediće koncerti ruske, španske, francuske, balkanske muzike i drugih.

Posjetioci će moći da uživaju i u nacionalnim kuhinjama tih država.

"Hotel ima tradiciju preko 120 godina. Želimo da nastavimo tradiciju nekih večeri koje su se dešavale prije 100 godina, balovi, večeri klasične muzike. Prije 70 godina građani Bijeljine su se okupljali u jednoj sali koju su imali, i to su bili pravi balovi", rekao je Danko Mlađenović, menadžer hotela "Drina".

Magistar harmonike i koncert majstor Dušan Sekulić iz Bijeljine, svojim maestralnim umijećem postigao je svjetsku slavu.

Za projekat "Upoznaj muziku" kaže da je do sad najveći, najozbiljniji i najzahtjevniji.

Nekoliko gradova u Srbiji izrazilo je želju da Sekulić taj projekat realizuje i kod njih.