latinica  ћирилица
10/02/2019 |  16:46 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Izbori u Drvaru - građani biraju između dva kandidata

Prijevremeni izbori, za načelnika opštine Drvar, u Federaciji BiH, biće održani 17. februara. Građani ove opštine, većinom srpski povratnici, biraće između dva kandidata, Dušice Runić ispred Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Darka Kajteza koji je nezavisni kandidat. Pravo glasa u Drvaru ima nešto više od 6.800 lica.

Dušici Runić, kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Drvar, na prijevremnim izborima, rad na povećanju investicionog djela opštinskog budžeta, razvoj privrede, i nova radna mjesta samo su neki od prioriteta na kojima će raditi ali i održiv povratak srpskog stanovništva.

"Јer kandidat SNSD-a će zasigurno u naredne četiri godine imati punu podršku predstavnika koje SNSD ima u svim nivoima vlasti u BiH", rekla je Runićeva.

Na predstojećim prijevremenim izborima u Dravru Darko Kajtez je nezavisni kandidat.

Kako kaže Drvarčanima poznat kao privrednik čiji je osnovni cilj otvranje novih radnih mjesta.

"Promijeniti bazu na kojoj narod treba ovdje da ostane da živi, trudiću se svim silama, što je danas ovdje veoma teško, da se pokuša još neko vratiti i da se obezbijede nova radna mjesta", kaže Kajtez.

Pravo glasa na prijevremnim izborima za načelnika u opštini Drvar, ima 6.218 birača koji će to pravo moći ostvariti na redovnim biračkim mjestima, 244 lica za glasanje u odsustvu i 354 birača za glasanje putem pošte.

"Opštinska izborna komisija je imenovala 16 redovnih biračkih odbora za 16 redovnih biračkih mjesta i jedan birački odbor za glasanje birača koji imaju to pravo na nepotvrđenim glasačkim listićima i tri mobilna tima", navodi Nena Bosnić, predsjednik opštinske Izborne komisije Drvar.

Pravo glasa u Drvaru ukupno, ima nešto više od 6.800 lica.

Izborna ćutnja počinje 16. februara u sedam časova a završava se 17. februara u 19 časova, po zatvaranju biračkih mjesta.