latinica  ћирилица
11/02/2019 |  09:09 ⇒ 15:22 | Autor: RTS

Kineski film obara sve moguće rekorde (VIDEO)

Prvi kineski visokobudžetni naučnofantastični film "Zemlja koja luta" obara sve rekorde gledanosti. Poslije prvog dana prikazivanja, blokbaster je u Kini zaradio više od 200 miliona dolara.
Kineski film "Zemlja koja luta" (Foto: chinafilminsider.com) -
Kineski film "Zemlja koja luta" (Foto: chinafilminsider.com)

"Zemlja koja luta" je priča o epskom projektu preseljenja naše planete i njenih tri i po milijarde stanovnika u udaljeni sistem zvijezda u bliskoj budućnosti, da bi spriječili umiruće Sunce da je proguta.

Prema procjenama stručnjaka, za najviše 100 godina nestabilno Sunce moglo bi da se proširi toliko da bi Zemlja nestala u njegovoj utrobi, dok Sunčev sistem ne bi imao šanse da preživi više od tri vijeka.  

Vlade najmoćnijih zemalja ujedinjene su u pokušaju da riješe problem – uz pomoć 10.000 gigantskih letjelica Zemlju će izbaciti iz orbite i povesti je na put od 4,2 svjetlosne godine.

Јupiterovo gravitaciono polje trebalo bi da dâ našoj planeti inicijanu brzinu za napuštanje "komšiluka", međutim zbog kvara Zemlja ostaje zarobljena pored Јupitera i prijeti joj nova opasnost... 

Reditelj filma Guo Fan ističe da se "Zemlja koja luta" od svih do sada viđenih holivudskih blokbastera o apokalipsi dosta razlikuje.

- U mnogim filmovima ljudi jednostavno bježe i napuštaju Zemlju kada problemi nastupe. U našoj priči mi takođe bježimo, ali ovaj put našu planetu vodimo sa sobom. Osnovna poruka mog filma jeste da je ovo naša planeta i da je nikada ne ostavljamo na cjedilu - poručio je reditelj.