latinica  ћирилица
11/02/2019 |  09:45 ⇒ 13:01 | Autor: SRNA

Stiže 130 policajaca, kao ispomoć sarajevskoj policiji

U Kanton Sarajevo danas dolazi 130 policajaca iz drugih kantona, kao ispomoć u potrazi za odbjeglim višestrukim ubicom Edinom Gačićem /42/.
Sarajevo: Policija - Foto: RTRS
Sarajevo: PolicijaFoto: RTRS

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da ubica bude pronađen, a radi pojačanja bezbjednosti danas stiže dodatnih 130 policajaca, prenose federalni mediji.

Komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović rekao je da se provjeravaju sve dojave građana u vezi sa Gačićem, zbog sumnje da je u subotu veče ubio i pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina i da je već zaprimljeno nekoliko stotina poziva zabrinutih građana.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je i operativnu potragu za Gačićem, u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića, od kada je u bjekstvu.

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", a prije ovog počinio je još dva ubistva. Godine 1998. godine ubio je saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo i svojoj majci.