latinica  ћирилица
11/02/2019 |  10:51 ⇒ 10:54 | Autor: SRNA

Gradiška: Povećan broj migranata

Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška od početka godine evidentirana su 174 migranta, i to 89 u januaru i 85 u deset dana februara, dok ih je u cijeloj prošloj godini evidentirano 299, rekao je danas načelnik ove uprave Bojan Škorić.
Bojan Škorić - Foto: SRNA
Bojan ŠkorićFoto: SRNA

- Od početka godine zabilježen je pojačan priliv migranata, ali nije bilo dešavanja koja bi značajano narušila bezbjednost - rekao je Škorić novinarima.

Škorić je istakao da je policija migranate najviše pronalazila u Gradišci, u blizini granice, uz obalu rijeke Save i na autobuskoj stanici, a u manjem broju slučajeva i u Srpcu.

On je pojasnio da je kontrola granice u nadležnosti Granične policije BiH, a kontrola i boravak stranaca u nadlažnosti Službe za poslove sa strancima i Ministarstva bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu, kojima policija predaje pronađene migrante, a oni ih dalje preuzimaju i smještaju u migracione centre.

- Osnovni zadatak MUP-a Srpske i Policijske uprave Gradiška je da obezbijedi povoljno stanje bezbjednosti. Bez obzira na povećan priliv migranata nismo imali događaje koji bi narušili bezbjednost. Imali smo evidentirano samo jedno krivično djelo iznude u toku prošle godine, koje je migrant počinio prema drugom migrantu - naveo je Škorić.

On je dodao da je Policijska uprava Gradiška pojačala prisustvo policajaca na terenu i da u potpunosti kontrolišu situaciju, te poručio građanima da ne strahuju za bezbjednost i da prijave policiji ako primijete migrante.

Povezane vijesti:

Migranti u Mrkonjić Gradu, Bijeljini i Ugljeviku