latinica  ћирилица
11/02/2019 |  12:39 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Migranti ukradenim vozilom iz Crne Gore ušli u BiH, pa u Foči ukrali još jedno

Fočanska policija uhapsila je trojicu migranata iz Sirije, dok se za dvojicom intenzivno traga, zbog sumnje da su u Podgorici ukrali automobil, zatim nelegalno ušli u BiH i u Foči otuđili još jedno vozilo, saopšteno je Policijske uprave Foča.
Migranti u BiH - Foto: RTRS
Migranti u BiHFoto: RTRS

Službenici Granične policije BiH sa graničnog prelaza Hum, na putu Foča-Šćepan Polje, prijavili su fočanskoj policiji u petak, 8. februara, uveče da se pet nepoznatih lica u putničkom vozilu "reno kango", koje su otuđili u Podgorici, oglušilo o naređenje i da se nisu zaustavili na graničnom prelazu, već su nastavili vožnju u pravcu Foče.

Policija je u subotu na području opštine Foča pronašla i lišila slobode tri migranta iz Sirije, a u Ulici cara Lazara pronašla je napušteno vozilo "eno kango".

Daljim radom službenici Policijske uprave Foča došli su do saznanja da su dva lica, koja nisu pronađena, na području opštine Foča ukrala putničko vozilo marke "golf dva" u kojem su se uputili u pravcu Sarajeva.

U oko 23.00 časa sinoć policija u Foči obaviještena je da je na području opštine Ilidža u Kantonu Sarajevo pronađeno ukradeno vozilo "golf dva", koje će u narednom periodu biti vraćeno vlasniku.

Tri migranta koja su uhapšena u Foči, nakon što je obaviješten dežurni nadležni tužilac, predata su na dalje postupanje Službi za strance.