latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:01 | Autor: SRNA

EЈOF 2019 - Ambasadori imali probleme prilikom ulaska na stadion

Ambasadori nekoliko zemalja u BiH imali su problema prilikom ulaska na ceremoniju otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EЈOF 2019 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, jer su upućeni na pogrešan ulaz koji nije predviđen za VIP lica, sazanaje Srna.
EЈOF - Foto: klix.ba
EЈOFFoto: klix.ba

Među diplomatama koje nisu odmah mogle da uđu u VIP ložu na stadionu su ambasadori Rusije Petar Ivancov i Slovenije Zorica Bukinac, te šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

U EЈOF-u 2019 Srni je rečeno da su čuli za taj propust, ali su se ogradili od toga, jer je organizaciju ceremonije otvaranja ove sportske manifestacije na sebe preuzeo grad Sarajevo i agencija koju je ovaj grad delegirao.

- EЈOF 2019 nema nikakve veze sa nastalim problemima, jer nismo bili direktni organizatori ceremonije otvaranja - rekla je portparol EЈOF-a Јovana Beribaka.

Srna je kontaktirala i službu za informisanje grada Sarajeva iz koje još nije stigao odgovor.

EЈOF, koji je otvoren sinoć, najveći je sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina koji se organizuje svake dvije godine, a domaćini ovogodišnje manifestacije su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo.

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1.500, takmičiće se u osam sportova - alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.