latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:40 ⇒ 16:16 | Autor: RTRS

Počelo useljavanje studenata u Paviljon jedan (FOTO)

Studenti su se počeli useljavati u renovirani prvi paviljon banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla". Cijena smještaja ostaće ista.
Unutrašnjost renoviranih paviljona, SC "Nikola Tesla" Banjaluka - Foto: RTRS
Unutrašnjost renoviranih paviljona, SC "Nikola Tesla" BanjalukaFoto: RTRS

Objekat i raspored prostorija je ostao isti, ali je unutrašnjost nova. Da su uslovi neuporedivo bolji, potvrdili su nam studenti koji su u domu boravili i prije renoviranja.

- Mislim da su super uređene sobe trenutno, baš za studentski život. Takođe menza je obnovljena, čitaonice takođe, što je super, jer bilo nam je jako teško za učenje, dok nismo imali čitaonicu. Međutim sad je čitaonica mnogo bolja -kaže Јelena Todorović, student druge godine Prirodno-matematičkog fakuteta u Banjaluci, odsjek hemija, iz Doboja.

Јelena je među onim studentima koji su u iščekivanju završetka radova stanovala u privatnom smještaju. Drugi dio studenata bio je smješten po ostalim paviljonima.

- Trudili smo se da rasporedimo studente u ostala tri paviljona, tj. drugi, treći i četvrti paviljon, gdje smo ubacivali dodatne krevete, da budu svi smješteni, da što manje studenata stanuje u privatnom smještaju - napominje Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka.

Počelo useljavanje studeneta u Paviljon jedan (Foto: RTRS)

Nakon unutrašnje rekonstrukcije, preostali su i radovi na fasadi, za koju sredstva očekuju iz predpristupnih fondova EU, uz podršku Vlade Srpske.

- Zadovoljni smo kvalitetom radova. Svakako izvođač radova koji je radio radove na ovom objektu, po ugovoru je garantni rok dvije godine za sve nedostatke koje uočimo na licu mjesta biće otklanjani - istakao je Dragoslav Topić, v.d. direktora Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci.

Cijena smještaja i hrane, ostala je na nivo prošlogodišnjeg. Sa 350 kreveta u ovom paviljonu, ukupan smještajni kapacitet banjalučkog studentskog centra je 1.400. Iako uduplan u zadnjih desetak godina, ipak nedovoljan za studentski grad poput Banjaluke.