latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:42 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Teslić: Na boračke porodice preneseno vlasništvo nad 25 stanova

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je danas ugovore o prenosu vlasništva nad 25 opštinskih stanova na sedam porodica ratnih vojnih invalida i 18 porodica poginulih boraca iz ove opštine, koje su ranije koristili kao suvlasnici.
Opština Teslić - Foto: RTRS
Opština TeslićFoto: RTRS

Stanovi se nalaze u boračkoj zgradi - dva.

- Osamnaest porodica poginulih boraca stan dobijaju, praktično, bez ulaganja jer su oslobođeni po zakonu, a sedam porodica ratnih vojnih invalida plaćaju 25 odsto od ukupne vrijednosti na 20 godina - izjavio je novinarima Miličević.

On je naveo da troškovi prepisa, prenosa vlasništva, te drugi sudski troškovi idu na teret opštinskog budžeta.

- Riječ je o projektu koji je uspješno zaživio širom Republike Srpske - rekao je Miličević i dodao da je lokalna uprava spremna da i ubuduće obezbjeđuje infrastrukturu, projektnu dokumentaciju i sve što je potrebno za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija.

On kaže da na području opštine Teslić ima još porodica iz boračkih kategorija koje treba stambeno zbrinuti.

Supruga poginulog borca Katica Nedić rekla je da je zadovoljna što je danas u svoje vlasništvo uknjižila stan koji je prije tri godine kao suvlasnik dobila od opštine.

Ratni vojni invalid treće kategorije Petar Mišić iz Pribinića ističe da je zadovoljan što poslije dužeg vremena rješava stambeno pitanje.