latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:54 ⇒ 19:56 | Autor: SRNA

Ćulum: Policija Srpske će pomoći u pronalasku Edina Gačića

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je danas Srni da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske učiniti sve što budu mogli kako bi Federalnoj upravi policije pomogli u pronalaženju i hapšenju Edina Gačića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo.
Darko Ćulum - Foto: RTRS
Darko ĆulumFoto: RTRS

Poslije sastanka sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom u Sarajevu, Ćulum je rekao Srni da je MUP Srpske pojačao aktivnosti na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo.

"Policija Srpske je u stalnom kontaktu sa Federalnom upravom policije i pružićemo im maksimalnu podršku kako bi osumnjičeni bio lociran i uhapšen", istakao je Ćulum i dodao da ne može govoriti o operativnim podacima o kojima je razgovarao sa Kormanom.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je potragu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić je osumnjičen da je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića nakon čega se dao u bjekstvo, a u subotu i pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begić u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Gačića zbog sumnje da je ubio Begića.

Gačić je bio pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin". On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo i svojoj majci.