latinica  ћирилица
11/02/2019 |  15:26 ⇒ 15:27 | Autor: SRNA

Bećković u žiriju 47. Književnih susreta na Kozari

U žiri 47. Književnih susreta na Kozari danas su imenovani akademik Matija Bećković, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Goran Maksimović i viši asistent na Filološkom fakultetu u Banjaluci Andrea Marić, saopšteno je danas iz Gradske uprave Prijedor.
Matija Bećković - Foto: RTRS
Matija BećkovićFoto: RTRS

Novi žiri imenovan je na prvoj sjednici Organizacionog odbora, sa zadatkom da izabere laureata ovogodišnje nagrade "Skender Kulenović" za najboljeg književnog stvaraoca, bez obzira na književni rod i aktuelnu književnu produkciju.

Književni susreti na Kozari biće održani od 17. do 21. septembra, a danas su usaglašeni okvirni program, pravilnik o nagradama i prijedlog učesnika.

Sjednicom, kojoj je predsjedavao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, počele su i pripreme za ovogodišnje Književne susrete.

Bilo je riječi i o planu izdavačke djelatnosti za ovu godinu u okviru kojeg će, prema najavama uređivačkog odbora, do održavanja Književnih susreta, biti pripremljeno pet novih knjiga, izabranih djela Ljubomira Simovića, Matije Bećkovića, Milosava Tešića, Ljubivoja Ršumovića i Dragana Kolundžije.