latinica  ћирилица
12/02/2019 |  08:42 ⇒ 10:02 | Autor: Agencije

Mečevi osmine finala Lige šampiona

Nakon dva mjeseca pauze večeras se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona.
Liga šampiona - Foto: Getty Images
Liga šampionaFoto: Getty Images

U derbi susretu Mančester Јunajted će ugostiti Pari Sen Žermen.

Snage će odmjeriti Porto i Roma.

Pariski "sveci" stižu u grotlo razgoropađenih mančesterskih "đavola" na otvaranje nokaut-faze Lige šampiona bez dvojice od trojice udarnih aduta - Nejmara i Edisona Kavanija! Kad se Brazilac povrijedio, šanse Mančester junajteda su rasle kao i njihova forma pod novim trenerom Ole Gunarom Solskjarom, a realno, kad su otpali za vikend Edison Kavani i Toma Menije (pod znakom pitanja je Marko Verati), Englezi su preko noći postali favoriti protiv Pari sen Žermena.

- A, ne. PSŽ ima zaista sve, čak i bez Nejmara i Kavanija oni su veliki tim, veliki klub prije svega - istakao je menadžer Јunajteda Solskjar.

- PSŽ zaslužuje respekt, ali i ništa više od toga, jer mi vjerujemo u sebe. Ne zanima nas ko je na suprotnoj strani. Mi smo Јunajted, gledamo svoju igru i vjerujem da nema protivnika koji uživa na "Old Trafordu" kad mi sviramo našu muziku.

Nije preskočio Solskjar da se podsjeti pobjednosnog gola u posljednjim sekundama na finalu Lige šampiona 1999. protiv Bajerna, ali je taj momenat lične slave prebacio na tim:

- Ferguson je učio nas, a mi sada prenosimo na ovu generaciju da nema izgubljenog meča.

Kad je trener PSŽ Tomas Tuhel dobio potvrdu ljekara da neće moći da računa ni na Edisona Kavanija za večerašnji duel na "Old Trafordu", sebi je u bradu rekao, a kamere slučajno snimile: Što je mnogo, mnogo je!

- Mnogo je što smo znali da nemamo Nejmara za dvomeč, ali ove povrede Kavanija i Menijea su baš veliki hendikep pred ovako važan meč. Nemamo drugog Kavanija, kao što nemamo drugog Nejmara, možda neće moći ni Verati. Znači, prelazimo na "plan D" - rekao je Tuhel.

- Ipak, naš cilj se ne mijenja. Daćemo sve od sebe da pronađemo dobitnu formulu u ovih 180 minuta.

Koliko će Čupo-Moting uspjeti da bude "Kavani" veliko je pitanje, dok će trojka Draksler, Di Marija i Mbape biti iza njega. Treba reći da se PSŽ i Mančester junajted nikad nisu susreli u evrokupovima.

Roma večeras dočekuje Porto, a kad se o tradiciji radi - sve je na strani Portugalaca, jer su dva puta bili bolji u dvomečima, a pritom jedini gol koji im je "vučica" dala bio je autogol Silve u 2016!

Roma se konsolidovala poslije loše dvije nedjelje, ali Aleksandra Kolarova i ostale igrače "vučice" čeka neugodna a iskusna ekipa "zmajeva". Doduše, bez Korone i špica Marege šanse rimske "vučice" su bolje u prvom duelu.

- Porto možda ne spada u top 10 klubova svijeta, ali su sjajni. Imaju i iskusne igrače Kasiljasa i Pepea, izuzetni su takmičari, ali mi vjerujemo da ovaj dvomeč može da nam bude prekretnica u sezoni. Imamo kvalitet da prođemo dalje, ali ono što ne razumijem je da navijači nisu potpuno uz nas - iskreno je rekao vezista Rome Lorenco Pelegrini.

Trener Portoa Seržo Konseisao doveo je u Rim 21 igrača, sve raspoložive snage, rekavši da je sve sem poraza dobar rezultat.


OSMINA FINALA

UTORAK (12. februar)

M. junajted - PSŽ 21.00

Roma - Porto 21.00

Revanši 6. marta.

SRIЈEDA (13. februar)

Ajaks - Real 21.00

Totenhem - Borusija D. 21.00

Revanši 5. marta.

UTORAK (19. februar)

Lion - Barselona 21.00

Liverpul - Bajern 21.00

Revanši 13. marta.

SRIЈEDA (20. februar)

Atletiko - Јuventus 21.00

Šalke - M. siti 21.00

Revanši 12. marta.


LISTA STRIЈELACA

8 - Levandovski (Bajern)

6 - Mesi (Barselona)

5 - Tadić (Ajaks), DŽeko (Roma), Kramarić (Hofenhajm), Marega (Porto), Nejmar (PSŽ), Dibala (Јuventus)