latinica  ћирилица
12/02/2019 |  11:44 ⇒ 12:41 | Autor: RTRS

Humana akcija organizacije "Studenti Srpske" obradovala brojne porodice

Od polovine decembra prošle godine studenti iz Foče, Bijeljine, Lukavice i Pala prikupili su 6.500 obroka konzervirane hrane i slatkiša. Akciju, koju je pokrenula Humanitarna organizacija "Studenti Srpske" obradovala je brojne porodice u deset opština i gradova širom Republike Srpske.
Studenti. donacija - Foto: RTRS
Studenti. donacijaFoto: RTRS

Bijeljinac Aleksandar Ivanović student je prve godine medicine u Foči.

Od prvog dana aktivista je organizacije "Studenti Srpske" u prikupljanju pomoći za brojne porodice koje žive u siromaštvu.

Zadovoljan je, jep c prijateljima uspijeva da prikupi pomoć.

- Ovo nam mogo znači da možemo da prikupljamo pomoć, jer kako bi nama bilo da nam je potrebna pomoć - naglašava aktivista organizacije "Studenti Srpske".

U obje akcije podršku su imali od studentskih organizacija. U prvoj akciji u Foči prikupili su 1.500 suvih obroka i 400 slatkiša.

Sve je prikupljeno u saradnji sa studentima koji žive u domovima. U toku je distribucija 4.500 obroka od Foče do Brčkog i Doboja. Podrška i ovoj studentskoj akciji stiže od uprave Studenstkog doma u Foči.

- Meni je zaista drago da oni i na ovaj način prikupljaju pomoć, da pomažu drugima i da su društveno odgovorni - ističe Srđan Drašković, direktor ЈU Studentski dom Foča.

Iz ove humanitarne organizacije pozivaju sve studente da im se pridruže. Spremaju papirologiju i za formalnu registraciju.

- Naš cilj jeste da uvežemo sve studente i domovove i da broj kojima pomažemo povećamo na 20.000 do ljeta. Cilj nam je i da napravimo mrežu porodoica kojima ćemo pomagati i finansijski i garderobom - rekao je Nemanja Mitrović, aktivista organizacije "Studenti Srpske".

"Studenti Srpske" za april i maj najavljuju sljedeću akciju prikupljanja pomoći.

Podsjećaju da pomoć dijele u saradnji sa centrima za socijalni rad, opštinskim organizacijama Crvenog krsta, studentskim savezima i parohijama Srpske pravoslavne crkve.