latinica  ћирилица
12/02/2019 |  15:20 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Ivancov uručio sportsku opremu fudbalerima "Budućnosti" u Pilici (FOTO)

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov i predstavnici Olimpijskog komiteta Rusije posjetili su naselje Pilicu, kod Zvornika, i uručili sportsku opremu fudbalerima "Budućnosti" iz ovog mjesta.

Novi kompleti sportske opreme olakšaće fudbalerima Budućnosti zimske pripreme za nastavak sezone, a istovremeno smanjiti troškove kluba. Domaćini zahvalni na poklonu, a prije svega na ukazanoj pažnji bratske Rusije.

- Ovo je veliki dan za MZ Pilica, možda najveći dan u istoriji Pilice. Radi se o vrlo kvalitetnoj opremi, fudbalski klub je u drugoj ligi i svakako se može očekivati da će ova oprema biti nešto što će biti simbol ove delegacije koja je danas ovdje - rekao je Obren Marković, predsjednik FK "Budućnost" Pilica.

Uručivanju poklona prisustvovali su i mladi sportisti iz Rusije, učesnici Evropskog olimpijskog omladinskog festivala (EЈOF) koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Istaknutno je da je posjeta dokaz uspješne saradnje dva naroda, odnosno Rusije i Republike Srpske.

Foto: SRNA

- Meni je veliko zadovoljstvo da danas prisustvujem ceremoniji uručivanja sportskih kompleta FK "Budućnost" zajedno s predstavnicima Olimpijskog komiteta Rusije. To je jedna od važnih epizoda u prijateljstvu Rusije i Republike Srpske -  istakao je Petar Ivancov, ambasador Ruske Federacije u BiH.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je posebno zadovoljstvo to što su posjetili fudbalski klub "Budućnost" za, kako je rekao, budućnost dobrih odnosa na ovim prostorima.

- Rekao bih prije svega naroda unutar BiH, a onda svih ljudi svijeta - dodao je on.

Prvi dio sezone fudbaleri Budućnosti završili su na jedanaestom mjestu Druge lige Republike Srpske, a glavni cilj u nastavku prvenstva biće im opstanak.