latinica  ћирилица
18/02/2019 |  16:39 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Ribnik dobio novog načelnika opštine

Ribnik je, na prijevremenim izborima, dobio novog načelnika opštine. Nebojša Karać iz SNSD-a, prema preliminarnim nezvaničnim rezultatima CIK-a BiH, dobio je 2162 glasa i tako pobijedio protivkandidata Nikolu Stojakovića, iz Socijalističke partije, koji je imao hiljadu glasova manje.

Kratak rok, posla puno. Prioriteti poznati. Novi načelnik Nebojša Karać planira da u nepune dvije godine, do redovnih lokalnih izbora, realizuje započete infrastrukture projekte i pozabavi se odlaskom mladih iz Ribnika.

- Oslonjeni smo na šumsko gazdinstvo i drvopreradu, ali planiramo da razvijamo i turizam. U tome vidimo potencijal - rekao je Karać.

Planove za razvoj opštine imao je i socijalista Nikola Stojaković, ali će njihova realizacija, zasad, na čekanje. Svom protivkandidatu, pobjedniku prijevremenih izbora, odmah je sinoć čestitao. 

- Najvažnije je da smo mi na ovim izborima ostvarili rast - izjavio je Stojaković.

Iako bi Karać, koji je trenutno zamjenik načelnika, novu dužnost trebalo da preuzme nakon što CIK potvrdi rezultate, građani imaju različita očekivanja. Izbori su protekli u demokratskoj atmosferi, kažu u ribničkoj OIK. Od 6.268 registrovanih birača, na 16 birališta, pravo glasa iskoristilo je 3.409 građana. 

- Imali smo usmene prigovore koje smo rješavali, a nije bilo pismenih prigovora - istakao je predsjednik OIK Ribnik Sava Savić.

Prijevremeni izbori za načelnika Ribnika održani su jer su prije tri mjeseca, građani na referendumu, opozvali tadašnjeg načelnika Radenka Banjca.