latinica  ћирилица
03/03/2019 |  19:13 ⇒ 22:42 | Autor: RTRS

U Tesliću održan referendum o opozivu načelnika Milana Miličevića

U Tesliću je održan referendum o opozivu načelnika opštine Milana Miličevića. Pravo na izjašnjavanje imala su 44.033 birača, koja su glasala na 68 redovnih biračkih mjesta.

Hoće li Teslić u nove izbore ili Milan Miličević ostaje načelnik? Dilemu su građani već razriješili na biralištima, a uskoro će biti poznat i rezultat. 

Inicijativu za opoziv pokrenuli su odbornici SNSD-a , a podržale i ostale stranke skupštinske većine,izuzev SDS-a. Zamjeraju načelniku nesaradnju sa institucijama Republike Srpske, izostanak kapitalnih projekata, kao i nesprovođenje skupštinskih odluka. Miličević sve to odbacuje uvjeren da je u proteklih šest godina dobro radio.

- Posljednjih šest godina Teslić jako nazaduje i zato je posljedica ovoga jeste promjena skupštinske većine, gubljenje podrške odbornika, a ja sam ubijeđen da je to danas i kod narod - kategoričan je predsjednik OO SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić.

- Rekao bih da to nije samo referendum za ili protiv opoziva načelnika, već da li ste za ili protiv kriminala, korupcije, ucjene, straha i reketiranja - rekao je načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

U Skupštinskoj komisiji za provođenje opoziva kažu da je izjašnjavanje građana proteklo bez većih problema,izuzmu li se tehnički nedostaci na četiri biračka mjesta koji su otklonjeni.

- Proces glasanja protiče što se tiče glasača u redu. Imamo neke informacije da neki posmatrači malo prave probleme - izjavila je predsjednica Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić Nikolina Ristić.

Odluku o opozivu načelnika ove opštine Milana Miličevića donijeli su odbornici u Skupštini opštine Teslić , 31. januara. Problemi na relaciji zakonodavne i izvršne vlasti u Tesliću kulminirali su prije 8 mjeseci ,nakon čega se pokušalo razgovarati, ali dogovor između načelnika i skupštinske većine nije postignut . Postupak opoziva koštaće opštinu Teslić oko 160.000 KM.