latinica  ћирилица
06/03/2019 |  10:26 | Autor: SRNA

Za dva dana pronađeno 55 ilegalnih migranata

Na području Policijske uprave Bijeljina za dva dana pronađeno je 55 ilegalnih migranta koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja, saopšteno je iz ove uprave.
Bijeljina-migranti (Foto:infobijeljina) -
Bijeljina-migranti (Foto:infobijeljina)

Policija je jutros na području Bijeljine u četiri odvojene grupe, pronašla 35 migranata.

U Ulici Miloša Obilića u 4.30 pronađeno je 13 ilegalnih migranata bez identifikacionih dokumenata, a provjerama je utvrđeno da je njih devetoro iz Pakistana, troje iz Indije i jedan iz Avganistana.

U Ulici Meše Selimovića u 5.15 časova pronađeno je 14 migranata bez identifikacionih dokumenata, a utvrđeno je da je riječ o šest ilegalnih migranata iz Irana, četiri iz Avganistana, tri iz Pakistana i jedna iz Palestine.

U Ulici Vojvode Petra Bojovića u 7.00 časova pronađeno je šest lica bez identifikacionih dokumenata i utvrđeno je da je riječ o četiri migranta iz Iraka i po jednom iz Sirije i Maroka.

U Ulici Vojvode Stepe u 4.45 časova pronađena su dva migranta za koje je utvrđeno da su državljani Irana i Alžira, navedeno je u saopštenju.

Bijeljinska policija juče je u jutarnjim časovima u Ulici Raje Baničića pronašla u dvije odvojene grupe 20 migranata iz Pakistana.

Iz policije su naveli da migranti nisu imali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil, te su predati inspektoru za kretanje i boravak stranih državljana u Terenski centar za strance Bijeljina.