latinica  ћирилица
08/03/2019 |  18:48 ⇒ 09/03/2019 | 15:23 | Autor: RTRS

Stefan Samardžija, osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića, sproveden u Tužilaštvo

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Srpske, na području Istočnog Sarajeva uhapsili su jednu osobu, koja se sumnjiči za ubistvo Banjalučanina Damira Ostojića u septembru prošle godine.

RTRS saznaje da je riječ o Stefanu Samardžiji iz Istočnog Sarajeva, koji je od ranije poznat policiji.

On je sproveden u prostorije Republičkog tužilaštva, odnosno posebnog Odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, gdje će ga ispitati republički tužilac i odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora.

Podsjećamo, Damir Ostojić ubijen je u Banjaluci 5. septembra prošle godine, a tom prilikom je ranjena i njegova supruga Sanda Јošić. Na ovaj par pucano je iz zasjede, dok su se automobilom vraćali kući. Na mjestu ubistva pronađeno je najmanje 15 čaura.

Istragu je preuzelo Republičko tužilaštvo, koje je djelo okvalifikovalo kao teško ubistvo. Ostojić je u Banjaluci bio poznat kao vlasnik kafića, a policiji po teškim krađama i pokušaju ubistva, za koji je osuđen. I osumnjičeni Stefan Samardžija poznat je policiji.

Tereti se za tri krivična djela, odnosno da je pucao na dvije osobe, a potom prijetio policajcu, zbog čega je tada i uhapšen. Takođe, privođen je i zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića u oktobru prošle godine u Sarajevu.

Povezane vijesti:

Ubistvo u Banjaluci! Damir Ostojić ubijen u "sačekuši"

Krivične prijave zbog brutalne torture trojice mladića iz Istočnog Sarajeva