latinica  ћирилица
13/03/2019 |  08:07 | Autor: SRNA

Krajem dana novo naoblačenje sa padavinama

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će prije podne biti suvo i promjenljivo oblačno vrijeme, tokom dana očekuje se postepeno naoblačenje uz padavine krajem dana na zapadu, a potom i u ostalim krajevima.
Oblačno i sunčano vrijeme - Foto: RTRS
Oblačno i sunčano vrijemeFoto: RTRS

Ujutro će biti hladno sa mrazem, uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće suvo uz promjenljivu oblačnost, sunčane intervale i malo toplije. Kasnije popodne očekuje se naoblačenje na sjeverozapadu koje će do večeri zahvatiti i ostale krajeve donoseći kišu u nižim, te susnježicu i snijeg u višim predjelima.

Duvaće slab vjetar, promjenljivog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od sedam do 13, na jugu oko 15, a na planinama do četiri stepena Celzijusova.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus 11, Čemerno minus devet, Han Pijesak minus osam, Gacko minus šest, Kalinovik i Drinić minus pet, Sarajevo i Šipovo minus četiri, Srebrenica, Mrkonjić Grad, Ribnik, Krupa na Uni, Bileća i Novi Grad minus tri, Banjaluka, Doboj, Srbac, Prijedor i Rudo minus dva, Zenica minus jedan, Zvornik, Višegrad i Bijeljina nula, Trebinje dva, Bihać tri, Mostar pet, te Neum šest stepeni Celzijusovih.