latinica  ћирилица
13/03/2019 |  11:29 ⇒ 11:39 | Autor: RTRS

Procurili tajni snimci: Kraj skandala vijeka (VIDEO)

Advokati odbrane dostavili su redakciji IN4S snimke na kojima Saša Sinđelić u razgovoru sa redakciji nepoznatim osobama govori kako je bio primoravan da učestvuje u montaži tzv. "državnog udara" u Crnoj Gori.
Saša Sinđelić - Foto: Screenshot/YouTube
Saša SinđelićFoto: Screenshot/YouTube

Izlaskom u javnost tajnih snimaka Saše Sinđelića nedvosmisleno se potvrđuje kraj ove sudske farse.

Svjedok saradnik Saša Sinđelić, ključni svjedok u montiranom procesu za "državni udar" u kojem su optuženi srpski državljani i lideri DF-a porekao je da je sve što je svjedočio u Višem sudu u Podgorici istina, te da nikakve zavjere oko upada u Skupštinu Crne Gore i ubistva Mila Đukanovića nije bilo.

U eksluzivnom snimku do kojeg je došao IN4S Sinđelić na nepoznatoj lokaciji, osobama od povjerenja govori kako su se stvari zaista odvijale, te da je njegovo lažno svjedočenje iznuđeno mučenjem i ucjenama. On je na kraju, prema sopstvenom tvrđenju, pobjegao sa porodicom u Srbiju, bez znanja crnogorskih tužilaca o tome.

Sinđelić je naveo da mu je zaplijenjena oprema koju je prodavao na pijaci, te da je na njegovo čuđenje, ona predstavljena kao teroristička.

- Imao sam otpremnice naslovljene na posle 16. oktobra, ali su one nestale - rekao je svom sagovorniku.

Koliko je slaba njegova psihička konstrukcija, ali i moralna vidi se i iz njegovog obrazloženja da je sve priznao kako bi ih što prije "makao sa vrata". Nadao se da će nevino optuženi ljudi biti brzo pušteni, ali da se to nije desilo.

Iako se dobrovoljno predao policiji, on je tretiran kao terorista. Ponovio je i ono što je tvrdio u "Ćirilici", da je držan u samici 23 dana sa upaljenim svjetlima, i mučen.

Izvor: www.in4s.net