latinica  ћирилица
13/03/2019 |  18:46 | Autor: TANЈUG

Knežević pisao Pompeu: Imam nove dokaze

Duško Knežević u pismu Majku Pompeu najavljuje nove dokaze o umiješanosti aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i članova njegove porodice u kriminalne radnje.
Duško Knežević (foto: atlasfoundation.me) -
Duško Knežević (foto: atlasfoundation.me)

Knežević, predsjednik Atlas Grupe kojeg Crna Gora potražuje zbog navodno niza finansijskih malverzacija, naglasio je da će argumenti kojima raspolaže njegov pravni tim uskoro razjasniti eventualne sumnje SAD da je porodica Mila Đukanovića u prošlosti pribjegavala kriminalnim aktivnostima kako bi postigla poslovne i političke ciljeve.

Knežević, koji se kao britanski državljanin sklonio u London nakon izbijanja skandala u Crnoj Gori sa snimkom o "aferi koverat", državnom sekretaru SAD piše da ta država ne može da bude, kako kaže, "privatni feud jedne porodice, ako se želi ostvarenje ambicija crnogorskog naroda da bude dio evro-atlantske zajednice naroda".

On je naveo da razumije da Vlada SAD ima srdačne odnose sa Crnom Gorom i da želi da ima povjerenje u njene institucije, prenijele su podgoričke Vijesti.

Knežević, inače bivši prijatelj i saradnik aktuelnog crnogorskog predsjednika, u pismu Pompeu navodi da je do sukoba sa prodicom Đukanvić došlo zbog namjere šefa crnogorske države da preuzme njegove uspješne poslove i, kako kaže, zamijeni ih svojima.

Ukazao je da su radnje preduzete protiv njegovog biznisa i njega, simptomi dubokih problema u Crnoj Gori.

Knežević navodi i da političko vođstvo i politička kultura moraju biti osvježeni novim akterima koji će nedvosmisleno biti posvećeni vrijednostima zapadne zajednice država.

- Svjestan sam da ova otkrića stavljaju mene i moje saradnike pod određeni rizik od fizičkih napada i o tome sam obavijestio vlasti Velike Britanije - piše Knežević i dodaje da ne želi da odlazak Đukanovića Crnoj Gori donese nestabilnost, slabljenje Vlade ili promjenu crnogorske spoljne politike.

Takođe, kaže, da je ubijeđen da su političari u Đukanovićevom vladajućem DPS-u potpuno sposobni da vode državu naprijed.

Slično pismo Knežević je prije šest dana uputio šefu britanske diplomatije DŽeremiju Hantu.

Đukanović je ranije odbacio Kneževićeve optužbe kao lažne.