latinica  ћирилица
13/03/2019 |  23:08 | Autor: RTRS

Liga šampiona: Liverpul utišao Alijanc arenu (FOTO)

Fudbaleri Liverpula savladali su kao gosti Bajern u Minhenu 3:1 i plasirali se u 1/4 finale Lige šampiona. U drugom meču Barselona je bila bolja od Olimpika iz Liona (5:1).
Sadio Mane (foto: twitter.com/lfc) -
Sadio Mane (foto: twitter.com/lfc)

Duel evropskih giganta na Alijanc areni sasvim zasluženo je otišao na stranu kluba iz Engleske. Bajern je imao blagu psihološku prednost poslije liverpulskih 0:0, ali Јirgen Klop još jednom je pokazao da je veliki stručnjak, i potpuno je zasjenio Kovača na klupi Bavaraca.

Golove za "Redse" postigli su Sadio Mane u 26. i 84. minutu, i Virdžil Van Dajk u 68, dok je Bajern do pogotka došao zahvaljujući autogolu DŽoela Matipa u 39.

Liverpul (foto: twitter.com/lfc)

U drugom meču večeri Barsa je potukla do nogu Olimpik iz Liona (5:1). Iako rezultat to ne sugeriše, nije baš bilo tako lako katalonskom klubu. Podsjećamo prvi meč završen je bez golova (0:0). Strijelci za Barcu bili su Mesi (2), Kutinjo, Pike i Dembele, dok je gol nade za Francuze u tom trenutku postigao Tusar, kada se igrao 59. minut, i kada je domaćin imao prednost samo 2:1.

Leo Mesi (foto: twitter.com/championsleague)

Argentinski čarobnjak Lionel Mesi kao da se takmiči sa Kristijanom Ronaldom, koji je sinoć postigao het-trik u pobjedi Јuventusa nad Atletikom. Mesi je večeras dirigovao Barsinom igrom, sa dva pogotka, ali i dvije asistencije.

Žrijeb za četvrtfinale Lige šampiona na programu je u petak od 12 časova.