latinica  ћирилица
14/03/2019 |  15:39 ⇒ 18:12 | Autor: RTRS

Banjaluka: Počela izgradnja Šargovačke ulice

Počela je izgradnja centralne saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac, u okviru projekta vrijednog milion maraka. Prema projektu, planirana je izgradnja moderne saobraćajnice kroz Šargovačku ulicu, u dužini od oko 900 metara, a rok za izvođenje radova je 180 dana.

Mještani Šargovca zadovoljni su što će poslije decenija čekanja dobiti moderniju saobraćajnicu. Osim boljih uslova za odvijanje saobraćaja i bolje povezanosti Šargovca sa gradom, biće unaprijeđena i bezbjednost u saobraćaju.

- Danas se u Šargovcu počinje sa projektom vrijednim gotovo milion KM, a riječ je o kompletnoj rekonstrukciji Šargovačke ulice u dužini nešto manjoj od kilometar. Biće to moderna saobraćajnica širine šest metara sa obostranim trotoarima od po dva metra, javnom rasvjetom, kompletnom oborinskom i fekalnom kanalizacijom, te dva autobuska stajališta - istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke.

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac istakao je veliko zadovoljstvo početkom radova na ovaj trasi.

- Ovo je daleko najveći infrastrukturni projekat u Šargovcu koji su stanovnici ovog kraja čekali decenijama. Šargovac danas za svojih 7.500 stanovnika dobija modernu saobraćajnicu kroz naselje koja će ih otvoriti prema gradu i od jedne prigradske mjesne zajednice postati pravo gradsko naselje prijatno za život.

Inicijativu za izgradnju saobraćajnice pokrenuli su iz gradskog odbora Socijalističke partije.

- Za Grad Banjaluku, ovo je jedan od najvećih projekata saobraćajne infrastrukture u ovoj godini, a za mještane Šargovca, to je rješenje dugogodišnjeg gorućeg problema. U ime mještana želim da zahvalim Vladi Republike Srpske, a posebno predsjednici Republike Srpske  Željki Cvijanović koja je kao predsjednica Vlade imala razumijevanja za našu inicijativu, kao i Gradu Banjaluka na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem koji su učinili sve da dođe do realizacije ovog projekta – istakao Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka.

Ova saobraćajnica biće širine šest metara sa trotoarima, a istovremeno će biti izgrađena kanalizacija i dva nova autobuska stajališta, te izmještena javna rasvjeta.